Hej på er. Jag heter Kristian och har precis startat min nya blogg Inredningsbloggen! Jag hoppas kunna ge många tips och schysst läsning.

Var precis i England på jobbresa och de goda engelsmännen envisas fortfarande med att inte alltid ha "riktiga" tvättsställsblandare. De kör med en kallvattenkran och en varmvattenkran, gärna långt ifrån varandra. Det är samma med tvättställsblandare som med badkarsblandare. Kallt och varmt var för sig, brett isär. Ska jag tappa upp tvättvatten i tvättfatet varje gång? För jag kan ju inte blanda rinnande vatten till rätt temperatur och inte tvätta händerna i kokhett vatten (de verkar inte ha någon temperaturspärr i England) eller iskallt vatten. Dessutom - takduschar, vad är det? En vuxen karl kommer inte in under duschmunstycket som sitter lågt, utan måste använda det vanliga duschhandtaget.

På ett hotell fattade jag först inte hur jag skulle göra i ett inbyggnadsbadkar. Efter en stunds trixande förstodjag att varm och kallvattenskranarna bara var till badkranen. Det jag trodde var en badkarsblandare var i själva verket en duschblandare där man först satte på vattnet med ett ryck och sedan var man på det allra kallaste läget. Det gällde sen att snabbt vrida upp denna duschblandare till det varma. Allt sköttes med en och samma duschblandare alltså.

Men nu är jag hemma i mitt egna, gamla hederliga duschhörn.

Kristian

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed